Ring og få et godt tilbud på 40 85 71 93

Jeg vil gerne kontaktes

Vil du have et tilbud på isolering? Vi tager fat i dig hurtigst muligt.

2 + 14 =
Løs denne simple matematikopgave og indtast resultatet. Indtast f.eks. 4 hvis opgaven er 1+3.

Effektiv lydisolering

Papiruld er særdeles effektiv som lydisolering.

Test foretaget af Nordsjællands Akustik viser, at Papiruld ved almindelig samtale reducerer lyden 10 gange bedre end traditionel isolering. Det giver en markant lavere lydpåvirkning. Det er en fordel især i huse der beboes af børnefamilier eller i etageejendomme, kontorbygninger, skole, institutioner mv. Lydisolering bevirker at fodtrin, musik og larm reduceres væsentligt fra én etage til en anden.
Nordsjællands Akustik ApS har foretaget sammenlignende lydmålinger af tre forskellige typer isoleringsmateriale - papiruld, stenuld og glasuld.

Lydtesten viser, at Papiruld lydisolerer væsentligt bedre end stenuld og glasuld:

  • Der slipper 84,0 DB gennem 100 mm glasuld
  • Der slipper 79,2 DB gennem 100 mm stenuld
  • Der slipper 65,2 DB gennem 100 mm Papiruld

Kilde: Sammenlignende måling lydisolation, teknisk rapport nr. nsja 10-22 (2010), Nordsjællands Akustik.
Note: Lydniveau målt 20 cm over demokasse, hvor låget er isoleret med forskellige materialer. (Det anvendte Papiruld er baseret på Papiruld Danmark A/S’s opskrift og produktionsmetode).

Det svarer til, at man ved at lydisolere med Papiruld frem for glasuld, halverer lyden 4 gange, hvilket er en markant lavere lydpåvirkning. Den store forskel i lydpåvirkningen skyldes Papirulds hule cellulosefibre, som forhindrer lyd i at trænge igennem. Se hele rapporten ved at klikke på linket i højre side.

Papiruld har relativ høj densitet (28-65 kg/m3) og opfylder kravene som stilles til bygningers lydforhold, fx i form af myndighedskrav eller komfortkrav til lydisolation og efterklangstid. Papiruld kan derfor anvendes som lydabsorbent i fx kontorskillevægge, boligadskillende vægge, lydregulering i institutioner, skoler og kontorer.

Her kan du se en test af, hvor meget tre forskellige isoleringsmaterialer lydisolerer: